Contacta'ns

BLOG

CONSULTA EL NOSTRE BLOG AMB ELS CONSELLS DE SALUT I BENESTAR

6 tRUCs per millorar la vista de manera natural

Sempre que tinguem l’oportunitat haurem exercitar la vista i mirar objectes propers i llunyans de forma alterna. Així mateix, dirigir la mirada a diferents punts i relaxar la tensió ocular també ens ajudarà a millorar-la.

 

 

1.Prendre consciència dels nostres ulls

El primer pas per millorar la vista de manera natural consisteix a prendre consciència dels nostres ulls. I és que, tot i que tenim la capacitat de mirar i de veure, no som realment conscients de com fem servir els nostres ulls.

En els ulls acumulem emocions i tensions del dia a dia que ens causen problemes de la vista. No obstant, la part positiva és que el que crèiem que era incurable podria, en realitat, tenir solució.

A poc a poc haurem d’anar prestant més atenció en el que fem amb els nostres ulls, quan els apretem, per què no mirem en determinades direccions, per què baixem la vista, etc.

 

 

2. Descansar d’ulleres i lents de contacte

Moltes persones estan sotmeses a l’ús d’ulleres o lents de contacte diàriament.

El que semblava una cosa meravellosa per recuperar la vista perduda s’ha convertit també en una dependència a la que els nostres ulls s’acostumen per no haver de fer cap esforç.

És per aquest motiu pel qual solem anar perdent vista en lloc de recuperar-la.

Proposem prescindir de l’ús d’ulleres i lents de contacte durant unes hores al dia, sempre que sigui possible, per acostumar els ulls a fer la seva funció.

Podem anar augmentant aquest temps de manera progressiva.

 

 

3. Mirar de prop, mirar de lluny

Estem perdent la capacitat de mirar a diferents distàncies, sobretot les persones que vivim a les ciutats, envoltades d’edificis que ens impedeixen mirar de lluny.
 
Sempre que tinguem l’oportunitat hem de exercitar aquestes funcions visuals. I, sempre que puguem, sortir a la muntanya oa la platja, a llocs en els quals puguem abastar espais més amplis sense impediments.
 
En el dia a dia incorporarem aquest senzill exercici en qualsevol moment que puguem: mirar de lluny i de prop de manera alternativa. Fixant-nos en detalls i objectes al nostre voltant.
 

4. Combatre la tensió ocular

En molts casos perdem vista per un excés de tensió ocular.
Aquesta pot ser degut a un excés d’hores davant de l’ordinador o la televisió i fins i tot a fer-ho manera inconscient en mirar amb atenció. A més, aquesta tensió pot provocar-nos també mals de cap freqüents.
Per relaxar els ulls farem la tècnica del cop de dits:
 
Fregarem les dues mans fins que entrin en calor.
Donarem suport als colzes sobre una taula i els ulls sobre els palmells de les mans, però sense prémer.
Ens relaxarem un parell de minuts en aquesta posició, mentre intentem prendre consciència de qualsevol tensió que estiguem fent amb els ulls o amb tota la musculatura del voltant.
En acabar aquest exercici sentirem un gran alleujament, així com una major nitidesa en la mirada.
 

5. Mirar en totes les direccions

Així com hem proposem aprendre a mirar de lluny i de prop, també hem d’utilitzar totes les possibilitats que ens ofereixen els ulls, ja que, si no, aquestes s’atrofien.

És a dir, en lloc de moure el cap sempre que vulguem mirar cap a algun lloc, també hem de mirar en totes les direccions: amunt, avall, a banda i banda, en diagonal i fins i tot cap al nas. D’aquesta manera mantenim la musculatura ocular en forma.

 

 

6. L’alimentació

En tot tractament natural sempre està present l’alimentació. Aquesta és la que ens proporciona els nutrients que necessitem per complir les funcions del nostre cos.

A la nostra dieta no poden faltar:

   • Fruites i vegetals.
   • Greixos saludables.
   • Proteïna de bona qualitat.
   • Cereals integrals.
   • Fruits secs i llavors.

QUÈ HI HA DARRERE DELS COLORS DE LES FRUITES I LES VERDURES?

Molt ens han parlat de la importància de menjar almenys 5 fruites i verdures al dia, però no només la quantitat és el que importa, el consumir fruites i verdures de diferents colors cada dia, ens assegura obtenir els diversos beneficis nutrimentales que aquests aliments ens proveeixen.

Totes les fruites i verdures contenen compostos químics i nodriments que els fan únics i que els atribueixen certes propietats benèfiques per a la salut. És sabut que el consum de fruites i verdures es relaciona directament amb la reducció de malalties com l’obesitat, la diabetis, el càncer i les malalties cardiovasculars. Però més enllà de només consumir aquests aliments hem de considerar la importància de triar diferents colors i una gran varietat d’aquests aliments.

VERMELL

Les fruites i verdures d’aquest color solen contenir compostos com el licopè, l’àcid elàgic i la quercetina. S’ha associat a aquests aliments amb la reducció del risc de càncer, la disminució en la pressió sanguínia i el control dels nivells de colesterol, així com l’eliminació de radicals lliures que oxiden i fan mal a les cèl·lules. D’altra banda, altres substàncies benèfiques denominades antocianines que es troben en els vegetals de color vermell han demostrat disminuir la formació de tumors i s’han relacionat amb un menor risc de patir diabetis. Dins de les fruites i verdures d’aquest color trobem els jitomates, les maduixes, els raves, les pomes, les cireres, la magrana, la síndria, el raïm vermelles, la toronja vermella, els nabius i els gerds, entre d’altres.

GROC / ATARONJAT

Aquest color està relacionat amb la presència de beta-carotè, que en el nostre organisme es converteix en vitamina A, a més dels aliments d’aquests colors contenen altres compostos com la zeaxantina, flavonoides, licopè, potassi i vitamina C. Totes aquestes substàncies i nodriments són importants per mantenir una pell i una visió sana, ajuden a l’eliminació de radicals lliures, i són necessaris per promoure la formació de col·lagen que ens ajuda a tenir articulacions i pell sanes. Les pastanagues, la carbassa de Castella, el blat de moro groc, el pebrot, les taronges, les mandarines, els mànecs, la papaia, els préssecs i la pinya són exemples de fruites i verdures d’aquesta gamma de color.

VERD

Aquest color predomina en les verdures de fulla, les quals deuen el seu particular color a un pigment anomenat clorofil·la. També solen contenir luteïna, un compost important per a la salut visual, vitamina C i calci. D’altra banda, els indols són compostos continguts en les verdures com el bròquil i la col, i han demostrat ajudar a reduir el risc de càncer. De la mateixa manera, les verdures de fulla verda solen ser excel·lents fonts d’àcid fòlic, una vitamina del complex B essencial per a les dones en edat reproductiva que ajuda a prevenir defectes de tub neural del bebè. En aquesta gamma de color trobem als espinacs, el bròquil, l’enciam, els pebrots, les bledes, el raïm verds, els espàrrecs, els ejotes, el kiwi, les cols de Brussel·les, els cogombres, les llimes, els chícharos, les calabacitas i les pomes verdes, entre moltes altres.

BLANC

Generalment quan pensem en fruites i verdures, ens vénen a la ment colors brillants, però també cal tenir en compte aquelles que tenen un color més discret com el blanc. Les fruites i verdures d’aquest color contenen beta-glucans que són un tipus de fibra soluble també present en la civada. Aquests aliments també contenen altres compostos com la al·licina, la qual sembla ajudar a disminuir el colesterol, a millorar la pressió sanguínia i ha mostrat tenir efecte anticancerigen. Dins dels aliments de color blanc trobem a les papes, els plàtans, la jícama, l’all, el porus, les peres, el coco, els fongs, el blat de moro blanc, la ceba i la coliflor.

MORAT / BLAU

Contenen pigments anomenats antocianines, que són potents antioxidants que protegeixen a les cèl·lules del dany oxidatiu. El consum d’aliments d’aquest color s’ha associat amb la prevenció del càncer, els infarts i les malalties cardiovasculars. També s’ha vist que les diferents mores estan associades a la millora de la memòria. En aquesta gamma de color podem trobar a les mores, mores blaves, móres, panses, raïm, Capulines, albergínies, figues, betabel, ceba morada i prunes.

Així que ja saps, no només és important menjar fruites i verdures, sinó també tenir en compte menjar cada dia aquests 5 diferents colors a través d’elles. En fer això estaràs contribuint a tenir una dieta sana, variada i completa. Recorda, cada color aporta diferents vitamines, fitoquímics i beneficis per a la salut.